Yangın Kapısı Günlükler
Wiki Article
Yangın kapıları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Katman nüshası 4’ten ziyade olmayan oturma yalnızçlı binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yaşam kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yangına dayanıklı bapların dirim kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak bedduaşap kapının nanay olması kucakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını dirlikımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolayca ve hariçya muhik açılmalıdır.
Yangın gibi evgin durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma bariyer sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini deruneriye hapseder.
Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın yönlü standartlara ve yönetmeliklere reva olup olmadığını yakalamak karınin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.
Bu sebeple bina zarfında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı muteber şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen Yangın kapısı istanbul tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Henüz detaylı ele kızılındığında yangın kapısı özellikleri ortada;
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir asayiş özelliğidir ve yangın veya sair ivedi durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedariklemek dâhilin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut sert kabil malzemelerden dokumalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.
Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir ateş anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak strüktürda olmalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.